PL Ogólny Wątek Polski - Czyli wszystko o naszych rodzimych lolkrowach

• 🔧 Site instability resolved. You can report double-posts and broken attachments. For bigger issues, use the Technical Grievances thread.
    🇵🇦 Nuestro primer dominio localizado está en español en kiwifarms.pa. Our first localized domain is on Spanish on kiwifarms.pa.
  • Want to keep track of this thread?
    Accounts can bookmark posts, watch threads for updates, and jump back to where you stopped reading.
    Create account

Aby utworzyć miejsce dla pogawędek nie na temat powinniśmy:

• Total de votantes
    13
  • Encuesta cerrada .
Ponoć ukrów piecze dupa za to zdjęcie - pokazywanie Polaka szlachcica i ukra chłopa chama, dlatego oczywiście postanowiłam się podzielić :)
f0b0e7d3767a97dca20dbd5cb6ddeb31bfb1865d46d33ea4f19274bc114e467e,w800.webp

ha co ty pier-
Ver archivo adjunto 9177661
okej pierdolę idę szukać klimatyzatora, już wczoraj i przedwczoraj zdychałem z gorąca
Protip: znajdź jednego z tych dużych podłogowych wentylatorów, tzw "przemysłowych"

Mój spokojnie ochładza 15m2 pokój na najniższym ustawieniu, w przeciwieństwie do stojących ochładzają cały pokój niezależnie od tego gdzie stoją.

A Giertych wygląda jak stara lezba.
Gimby nie znajo ale jeszcze za czasów LPR to był KOŃ. Jego transformacja przez lata jest dla mnie fascynująca
co roku żydzę na klimatyzacji, bo lepiej kredyt nadpłacić "i jakoś się przemęczę tych kilka dni dwa miesiące"
@Blue Stitch opowiedz koleżance jak podjąłem decyzję o wyposażeniu chaty w klimatyzatory. Warto było?
wyobrazcie se mieszkac nad morzem
No wyobrażam sobie. Bryza z morza, ładne panie w kostiumach kąpielowych, kolorowe drinki wieczorem na plaży.

Ludzie się dzielą na dwie kategorie: ci którzy lubią morze i podludzi z gór

Protip: znajdź jednego z tych dużych podłogowych wentylatorów, tzw "przemysłowych"

Mój spokojnie ochładza 15m2 pokój na najniższym ustawieniu, w przeciwieństwie do stojących ochładzają cały pokój niezależnie od tego gdzie stoją.
podej jakiś model bo ja mam już na oku taką lodówę z wężem na okno

Ludzie się dzieła na dwie kategorie: ci którzy lubią morze i podludzi z gór
nie byłeś po prostu w odpowiednich górach
mię alpy tak oczarowały że dałbym się tam nawet w niewolę sprzedać

Dzisiaj w ogóle miałem rozmowę o klimach pod tytułem *nie będę montował w mieszkaniach które wynajmuje" i ktoś pokazał TO

Cena jest wchuj zaporowa ale mam też jedną przenośną i kurwa gdyby nie to że tam gdzie potrzebuje tego nie ma chuja żeby wystawić splita to bym brał w ciemno. To jest kurwa genialne

podej jakiś model bo ja mam już na oku taką lodówę z wężem na okno
Ja mam z auchana, na pudełku Qilive Q.6744. Tutaj jest na drugiej stronie. Od tygodnia chodzi dosłownie 24/7 i się nie rozklekotał.

Z tymi lodówkami jest taki problem że musisz zamontować w oknie taką płachtę z suwakiem przez którą przepychasz węża, dużo jest z tym pierdolenia.

Ja mam z auchana, na pudełku Qilive Q.6744. Tutaj jest na drugiej stronie. Od tygodnia chodzi dosłownie 24/7 i się nie rozklekotał.
aha czyli marka z oszołoma, znaczy mogę brać coś z allegro po 150-200 zeta i będzie cacy

Z dymi lodówkami jest taki problem FYI że musisz zamontować w oknie taką płachtę z suwakiem przez którą przepychasz węża, dużo jest z tym pierdolenia.
tja, wiem i byłby to problem bo u mnie okno to tranzyt dla kotów między pokojem a balkonem

Ja przyklejona już od kilku dni jestem do wiatraka​
(co roku żydzę na klimatyzacji, bo lepiej kredyt nadpłacić "i jakoś się przemęczę tych kilka dni dwa miesiące", ale w tym to już naprawdę poważne się zastanawiam nad zainstalowaniem klimatyzacji)
Co do Wrocławia ani zaprzeczę ani nie potwierdzę :pickle: .​
Tak jak @Atlas Sneezed pisał, zainwestował i zrobił dwa pomieszczenia z czterech potencjalnych + przenośnia klima na poddaszu - głośne i so-so (na dachu montowanie to już naprawdę drogi biznes ) i jest to najlepsza inwestycja w tym mieszkaniu. Chłodek aż miło (a żem jest osobą przegrzewającą się bardzo szybko to doceniam potrójnie) i grzeje jak zimno a ogrzewania jeszcze nie ma albo jest zepsute. No i osusza!
Klimatyzacja to serio dobra inwestycja, polecam 10/10

A jak bardzo chcesz przyżydzić to chociaż w rolety termoizolacyjne zainwestuj albo maty termiczne na okna - da się po taniości chociaż trochę poprawić komfort albo ten ręcznik chłodzący czy coś :D
A już na pewno warto- koc chłodzący (te dwustronne są op) :tomgirl:

Z tymi lodówkami jest taki problem że musisz zamontować w oknie taką płachtę z suwakiem przez którą przepychasz węża, dużo jest z tym pierdolenia.
No i usuwanie potem tego kleju od rzep z tej płachty jest w cholerę upierdliwe.
Przy dachowym oknie ciężko jest też z płachtą a inne rozwiązania kosztowne - można też kupić drukowany 3d "zwężacz" tej końcówki i resztę taśmą okleić, działa dobrze :biggrin:

dlaczego ja o istnieniu czegoś takiego dowiaduję się dopiero teraz
Bo nie jesteś babą (tak się domyślam) i nie zamawiasz pierdół od chinoli :lit:

Q-max>0.5, japońska technologia podobno arc-chill 3.0 - u Chińczyków na Ali/temu ~ 100zł
Trafiłam na to jak szukałam koca bambusowego... i jak tylko dostałam swój, to zamówiłam dla bombelków, bo się grzeją w nocy mocno :D

zniknal moj post z polskimi farmami kiwi :(

jak zjedziecie na dol to mozecie wybrac jezyk i tam mozna polski wybrac

Atrás
Top Abajo