PL Ogólny Wątek Polski - Czyli wszystko o naszych rodzimych lolkrowach

• 🔧 Site instability resolved. You can report double-posts and broken attachments. For bigger issues, use the Technical Grievances thread.
    🇵🇦 Nuestro primer dominio localizado está en español en kiwifarms.pa. Our first localized domain is on Spanish on kiwifarms.pa.
  • Want to keep track of this thread?
    Accounts can bookmark posts, watch threads for updates, and jump back to where you stopped reading.
    Create account

Aby utworzyć miejsce dla pogawędek nie na temat powinniśmy:

• Total de votantes
    13
  • Encuesta cerrada .
Jezu Chryste jaki żar. Rachunek w tym miesiącu będzie słony bo klimy robią brrr
Screenshot_20260621-115529.png

Często przez cieniutkie marże i absurdy kapitalizmu gdzie sprowadzanie tego nieszczęsnego Monstera z zagranicy kosztuje ciebie, dystrybutora, kilka grosików mniej za sztukę niż gdybyś uwarzył go na miejscu z lokalnych składników, co ma duże znaczenie gdy masz tego w obrocie 100 tysięcy i więcej.

Kawa mielona na miejscu + zielona herbata liściasta z co najmniej pół paczki.
No gdzie nie poczytasz to lokalny biznes ma trudniej i gorsze warunki - a molochy hulaj dusza

Kawę kupuję świeżo paloną z BlueOrka i hope do ekspresu.
Herbata - zielona milk oolong, genmaicha (prażony ryż +zielona herbata), matcha .... Jak typowa kobieta po 30 pół szafki zawalone herbatą.
Ale jak już energetyk, to dzika poproszę.
to poleć jakieś jeszcze smaki, bardzo chętnie się przestawię
z monsterów da się pić tylko mango loco i the doctor, są niby jeszcze jakieś dwa które były znośne ale zapomniałem jak się nazywały a reszta to gazowana pasta do butów
Orange top, peach spoko, lemon spoko ale dziwny, grape spoko, raspberry ok, sour apple so-so, mojito meh, tropic ok.
Takie top to orange, grape, peach 🤔
Wymieniam i wymieniam jakbym litrami to piła xD

Mi monstery strasznie sztucznie(?) smakowały, tylko biały ale rzadko

Última edición:
okien w domu nie macie zeby je otworzyc?
Chcesz ostudzić pomieszczenie wpuszczając do niego nagrzane słońcem powietrze?
Kawę kupuję świeżo paloną z BlueOrka i hope do ekspresu.
Herbata - zielona milk oolong, genmaicha (prażony ryż +zielona herbata), matcha .... Jak typowa kobieta po 30 pół szafki zawalone herbatą.
Weź przestań bo pierścionek mi się zgubi. Gdzie (poza sklepem internetowym) idzie dostać matche ale taką która nie smakuje jakby rosła przy autostradzie?

Ja ostatnio piję te Miłosławy 0% matcha i yuzu, zajebiste, polecam gorąco, świetne na upał.
Nie, za oknem jeszcze gorzej niż w chałupie, przynajmniej u mnie. Powietrze jakby je ktoś je w kołdrze przetrzymał i wypuścił. Niby zaraz ma być burza, ale coś czuję ze alert RCB mnie w chuja robi, bo nawet nie widzę chmur.

nwm u mnie otwarte okno jest i nieco chlodniej niz jakby bylo zamkniete
a padac to na pewno bedzie
z reguly jak jest tak goraco to potem zaczyna lac

...a przynajmniej w tym roku tak bylo

Jak mieszkałem w wielkiej płycie to okno otwarte cały czas miało sens bo te bloki były tak postawione że przez większą część dnia po jednej stronie był cień i powietrze faktycznie było chłodniejsze. W obecnym Minecrafcie którym są nowe osiedla coś takiego nie ma racji bytu.

Niby zaraz ma być burza, ale coś czuję ze alert RCB mnie w chuja robi, bo nawet nie widzę chmur.
Godzinę temu intensywnie padało przez może 5 minut. Niebo elegancko w całości zachmurzone, patrząc na chmury rano mogę dodać że (u mnie chociaż) nadciąga sezon chmurno-deszczowy i będzie trzymać przez tydzień co najmniej.
Problem z latem ostatnio taki, że przez noc pada (gdy tego najmniej potrzeba), rano chmurki się rozwiewają, słoneczko kurwa jego mać robi wilgotność 200+ procent od 10 do 16, chmurki wracają i tak do urzygu.
Pracownię w domu mam tam gdzie router a ten skurwiel grzeje jak kaloryfer. Wszędzie indziej okna pozamykane i jest chłodniej, niż gdyby były otwarte.
Btw ja to zobaczyłam, wy też musicie.
Nyan Viking, I choose you!

Atrás
Top Abajo